Σκοπός του σωματείου είναι η μελέτη, προστασία και προαγωγή των ηθικών, οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του.!!!
Σημερα 7-12-2018 ξεκινησε η λειτουργια του σωματειου με ονομασια
"ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ & ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ".
Αφου συνεδριασε για την δημιουργια σωματος εκλεχτηκαν με της νομιμες διαδικασιες Προεδρος,Γραμματεας,Ταμιας,και 2 Μελη. Σκοπος ειναι α)η συνενωση οσων εργαζωνται με συμβαση εργου ή σχεση εξαρτημενης εργασιας στα σχολεια του νομου Αργολιδος & Ερμιονιδος με ειδικοτητα καθαριστη. β) Η αναπτυξη πνευματος συναδελφωσεως και συνεργασιας μεταξυ των μελων, η προστασια, υποστηριξη και προαγωγη των επαγγελματικων συμφεροντων των μελων, η αναγνωριση και κατοχυρωση των δικαιωματων τους.
Τα αιτήματά μας:
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΕΣ ΕΡΓΟΥ
.Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς καμιά εξαίρεση, λόγω κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών.
.Διεκδίκηση αύξησης των αμοιβών των εργαζομένων ανά αίθουσα / ανά μήνα,
.Προσδιορισμός με απόλυτη σαφήνεια του αντικείμενο εργασίας, το παραγόμενο έργο ανά τετραγωνικό μέτρο, με διαχωρισμό των αιθουσών από τους λοιπούς χώρους.
.Επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τον ενδιάμεσο φορέα πληρωμής (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ώστε να μην υπάρχουν απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων.
.Κάλυψη των κενών καθαρισμού που προκύπτουν στα σχολεία λόγω της αποχώρησης μονίμων καθαριστριών, και κατά προτεραιότητα με αύξηση του έργου από τις ήδη υπάρχουσες συμβασιούχες έργου και ανάλογη αύξηση των αποδοχών, ώστε να βελτιωθεί το εισόδημά τους.
.Υποχρεωτική χορήγηση προστατευτικών μέσων και τήρηση της νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
.Υπάρχει μισθολογική και ασφαλιστική διαφοροποίηση ανάμεσα στις μόνιμες και τις συμβασιούχες για το ίδιο παραγόμενο έργο.
.Κατοχύρωση ασφάλισης στα βαρέα και ανθυγιεινά (Υπουργείο Εργασίας).
.Λύση του προβλήματος καθαρισμού των προαυλίων, τουαλετών και όλων κοινόχρηστων χώρων με συμπληρωματική αμοιβή.
.Επανεξέταση του καθηκοντολογίου, που να επιλυθεί με την εξάλειψη όλων των ασαφειών που έχουν οι συμβάσεις έργου.
--------------------------
Επίσης ζητήματα υπάρχουν και με την υγιεινή & ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και για την ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καθημερινά στην καθαριότητα των δημόσιων εκπαιδευτικών μονάδων εκτιθέμεθα κατά τη διάρκεια της εργασίας μας σε ανθυγιεινά περιβάλλοντα, ώστε να διατηρούνται οι χώροι καθαροί και υγιεινοί. Οι επισφαλείς δε εργασιακές σχέσεις και οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία μας αποτελούν ένα επιπλέον καθημερινό βάρος για την άσκηση του έργου μας.
Οι συμβασιούχες καθαρίστριες με την εργασία μας καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες (υπενθυμίζουμε ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών, τμήμα εργατικών διαφορών, στις με αριθ.464,465 και 466/2013 αποφάσεις του, με τις οποίες είχε δικαιώσει συμβασιούχες καθαρίστριες σχολικών μονάδων που είχαν διωχθεί από τις θέσεις τους, ανέφερε στο σκεπτικό του ότι «με την εργασίας τους κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»).
Το ιδιότυπο καθεστώς εργασίας (συμβάσεις μίσθωσης έργου) μας στερεί τη δυνατότητα να κάνουμε χρήση αυτονόητων – για άλλες κατηγορίες εργαζομένων – δικαιωμάτων, όπως η μητρότητα και η άδεια ασθενείας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εξαναγκαζόμαστε είτε να εργαζόμαστε μέχρι την τελευταία ημέρα της κύησης, είτε να παρακαλούμε τον εκάστοτε διευθυντή σχολείου να αποδεχθεί την εργασία συγγενικού μας προσώπου κατά τη διάρκεια της απουσίας μας (ενέργεια μη συμβατή με το ισχύον εθνικό πλαίσιο εργατικών δικαιωμάτων). Μάλιστα οι συμβασιούχες αντικαθιστούν τις μόνιμες που κάνουν χρήση αδειών ασθενείας ή μητρότητας, ενώ το αντίθετο δεν συμβαίνει.
Επίσης τα καθήκοντα που επιφορτιζόμαστε είναι παντελώς ασαφή. Χρεωνόμαστε τον καθαρισμό συγκεκριμένων αιθουσών, δίχως να προσδιορίζεται το maximum των τετραγωνικών που πρέπει να επιφορτίζονται για τους ανοιχτούς και τους κλειστούς χώρους, με αποτέλεσμα από σχολείο σε σχολείο το έργο να διαφέρει σημαντικά. Πχ. Υπάρχουν αίθουσες 30τ.μ και αίθουσες 100τ.μ.
Επίσης παρατύπως εξαναγκαζόμαστε από τους διευθυντές των σχολείων, υπό την απειλή αρνητικής έκθεσης αξιολόγησης στο τέλος της σχολικής χρονιάς, να καθαρίζουμε χώρους εκτός του καθορισμένου από τη σύμβαση έργου, γυμναστήρια, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μας ανατίθενται επικίνδυνες εργασίες.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δήμοι έχουν παραχωρήσει τα γυμναστήρια -αιθουσες των σχολείων σε αθλητικούς συλλόγους, κοινωνικά φροντιστήρια, κ.λ.π, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι δράσεις να αφήνουν «αρνητικό» αποτύπωμα σε επίπεδο καθαριότητας και πρόσθετο βεβαίως έργο για εμάς, με τους διευθυντές των σχολείων να απαιτούν τον εκτός ωραρίου καθαρισμό αυτών των χώρων σε καθημερινή βάση, δίχως πρόσθετη αμοιβή.
0 Σχόλια